Ode aan het landschap

Aandacht voor Verandering.

Met zijn allen genieten we van buiten, de natuur en het landschap.

Echter we zien steeds meer verandering. We kijken naar andere gewassen, we ruiken andere kruiden, we zien andere koeienrassen en dit pallet bepaald inmiddels ons nieuwe landschap. Nu de akkers vers ingezaaid worden is het gissen wat er straks uit voort groeit. Zijn het bodemverberteraars of is het de mais die we gewend zijn. Goudsbloemen, koolzaad, vlas en Quinoa, je verwacht het niet.

De boeren zijn onze lokale kunstenaars die het landschap inkleuren. Een selectie van deze boeren is met respect voor natuur en dier anders in beeld gebracht. Weet wat je eet, ga er bewust mee om en stel jezelf de vraag of je weet waar je eten vandaan komt. De seizoenen geven ieder haar kleur aan het landschap echter mogen we hier wel even bij stil staan. Opzoek naar de verbinding met de lokale natuur.

Het ontwerp

Annemarie Kleve, Anders2, Zintuigmarketing laat jouw verhaal anders beleven.

Door te kijken, luisteren, proeven, voelen en ruiken. Speel, Geniet, Vertraag en verwonder

Het vele wandelen in de achterhoek als fotograaf, het reizen en de roots op de boerderij hebben me gebracht waar ik nu sta. .De verwondering van de kleuren, het ondernemen en de ruimte, de rust en de vrijheid die we hier in het oosten hebben. Maar ook de creativiteit om het te vertalen. Nu met een expositie op het terras maar straks ook in een boek. Om de Wagyu koeien in Zelhem te zien is best even wennen, het verhaal te weten dat ze houden van bier, hooi en klassieke muziek dat weten velen niet. Diep van kleur is het een mooie verfraaing van het landschap. Wat een rijkdom. De oranje bloemen die op de buik liggend met de hand worden geplukt. Pffff en daar drinken we straks gewoon thee van.

De drie kleuren asperges vers gestoken uit de grond in de Heurne maken van een bos asperges een kunstwerk. Ik dacht altijd dat alleen witte en groene waren. Laat je verwonderen door het landschap en de kleuren ze verrijken je leven en geven je inspiratie wat nog lekker is ook.

Door op de foto te klikken zie je meer foto’s in kleur uit de serie

Boer Jan

Maaien met de zeis. Zo deed mijn vader het vroeger ook. Het contrast is groot als een 12 meter brede maaier aan de andere zijde het gras aan het maaien is.

Meer van deze boer

Kaviaar uit de Achterhoek!

Hoe mooi is het om kaviaar anders in beeld te brengen: het zwarte goud als een sieraad aan de vinger of juist het contrast van het smakelijke kaviaar met een stoer stoppelbaardje. Gewoon te vinden in de Achterhoek! Maar wel door anders te kijken en te doen.

Meer van deze boer

Sojamelk

In het gouden uurtje oogsten van Nederlandse sojabonen en fotograferen. Andere smaak en melk zonder koeien, mmmmmm erg lekker.

Meer van deze boer

Hopoogst

Op het erf van Reinier en Riet Hogenelst in Zieuwent, daar waar de Baakse Beek door het Gelderse landschap stroomt, groeit een niet Nederlandse plant. Het is hop, de plant waarvan de scheuten een delicatesse is de hopbellen een voor 1 geplukt worden.

Meer van deze boer

Veldvarkens

Zelhemse Veldvarkens, kruisingen met o.a. Duroc, Wolvarken, Kunekune.In de ‘achtertuin’ van 3 hectare, houden ze varkens die kunnen wroeten en badderen in de modder.

Meer van deze boer

Druivenoogst

Druivenoogst voor lokale achterhoekse wijnen. Vele handen maken licht werk. Respect voor de basis van deze mooie wijnen. Tjonge dikke trossen ? Anders2 in beeld.

Meer van deze boer

Wit, Paars en groen goud

Het hoofdproduct dat gekweekt wordt door Smits Groentekwekerij is prei. Naast prei verbouwen ze een aantal andere soorten groenten en fruit. Waaronder het witte, groene en paarse goud.

Meer van deze boer

Geitenkaas

Tussen de historische bossen en lanen in de Gelderse Achterhoek ligt een authentieke kleine geitenboerderij in Woold bij Winterswijk. ‘De Brömmels’ geitenkaas; geitenkaas met een verhaal!

Meer van deze boer

Het zoete goud

Rond de kasten vliegen bijen af en aan met stuifmeel en nectar. Eerst heb ik de nodige uitleg gekregen van de imker over hoe ze leven, hoe ze dansen en zwermen.

Meer van deze boer

Merino wol

Er zijn zowel vlees- als wolmerino's. Het schaap is het bekendst om zijn wol. Dankzij de vele huidplooien produceert één schaap wel vijf kilo wol per jaar.

Meer van deze boer

Edelherten in de Achterhoek

Ja, er zijn in de Achterhoek ook edelherten! Op de HertenHoeve, een familiebedrijf in Geesteren, leven gemiddeld 45 hinden, 40 kalveren, 40 jaarlingen en 2 dekbokken.

Meer van deze boer

Zalm Chili

De vissers in beeld in Chili.

Meer van deze boer

Waterbuffels

Steeds vaker zie je in de winkels buffelmozzarella van Nederlandse makelij liggen. Nieuwsgierig naar het hoe en waarom ging ik op zoek naar bedrijven waar waterbuffels gehouden worden.

Meer van deze boer

Abrikozen Smits

Grote witte bloesems met een, bijna onzichtbaar, vleugje roze. Zuidfranse sferen gewoon in de achterhoek.

Meer van deze boer

Lupine

Ik kende de lupine vanuit Chili. De paarse sterk geurende bloemen. Echter van Lupines zijn vele soorten en maten. Zo was ik verrast door de witte variant. Geen bloem maar een boontje, geen geur en een nootachtige smaak.

Meer van deze boer

Wagyu en Black Angus

Wagyu en Black Angus grazend in Zelhem Met de inspiratie uit Japan vallen voor de prachtige Wagyu koeien gewoon in Zelhem.

Meer van deze boer

Bonen Smits De Heurne

Snijbonen anders in beeld. Lange, brede, lichtgroene peulen waarin zich zaden, de bonen, bevinden. Een voor een met de hand geplukt.

Meer van deze boer

Goudsbloemen

Als knaloranje zonnetjes schijnen ze je tegemoet: goudsbloemen.

Meer van deze boer

Ezel

Fotoshoot op locatie van 2 heerlijk eigenwijze dieren. Jikke en Boet heten ze.

Meer van deze boer

OerGraan

Wat is er mooier dan hartje zomer met mooi weer het gele goud met de graanmaaidorser (ofwel combine) te oogsten.

Meer van deze boer

Walliser Schwarznase schapen

Meer van deze boer

Vlas

Respect voor natuur, weet wat je draagt. Ga er bewust mee om en stel jezelf de vraag of je weet waar je kleding vandaan komt. The Linen Project, van Nederlandse bodem!

Meer van deze boer

Aardappelen

De teelt van aardappelen begint met goed voorkiemen en zo vroeg mogelijk poten.

Meer van deze boer

Quinoa

Met André Jurrius van Eko boerderij de Lingehof op stap om meer over Quinoa te weten. Ik kende het van de velden in Zuid Amerika maar dit is gewoon in Nederland.

Meer van deze boer

Anders2
Annemarie Kleve
De Biezenbusse 2
7021 NW Zelhem
06-48745937
contact@anders2.nl